Maak je eigen vruchtenjam

|Tips

Bosbessen (Vaccinium), Kruis- en Aalbessen (Ribes), maar ook frambozen en bramen (Rubus) zijn heerlijk in vruchtensappen of jam. Zo kan je zelfs in de winter nog genieten van de gezonde oogst van de zomer, met Tasty Green is dit ook nog eens helemaal biologisch! Hier een leuk recept, wat bij ons van generatie tot generatie over gaat.

Stap 1

Begin met het koken van je favoriete fruit uit eigen tuin. Dit kan een mix zijn van bessen, bramen en frambozen. Doe dit samen met zo’n 50 ml water. Het fruit is klaar wanneer het tot moes is gekookt.

Stap 2

Voeg nu geleermiddel toe. Dit is te halen bij je favoriete supermarkt .Ongeveer 15 gram zal voldoende zijn maar lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed door, dit kan per fabrikant wisselend zijn. Dit is ook het moment waarop je de suiker kan toevoegen. Smaken verschillen, daarom is het belangrijk om tijdens het toevoegen van de suiker te proeven. Als je het helemaal naar eigen zin hebt gemaakt en het mengsel zoet genoeg is breng je dit nog ongeveer 1 minuut aan de kook. Ondertussen roer je het mengsel goed door.

Stap 3

Zet de schone weck- of schroefpotten klaar en vul deze voor ongeveer 80% met de hete jam. Sluit de pot en zet deze voor 10 minuten op zijn kop weg. Wanneer je de potten dicht houdt zijn deze voor langere tijd geconserveerd. Na opening kan je jouw zelfgemaakte jam het beste in de koelkast bewaren.

 

Eetsmakelijk!

Namens het hele Perfect Garden team.

Follow us on

Instagram