Prunus domestica ‘Reine-Claude Vert’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Domestica Reine Claude Verte’ is een pruimenboom die bloeit half april met witte bloemen. Het is een pruimenboom die zichzelf niet kan bestuiven, je hebt dus een andere fruitboom nodig voor het krijgen van vruchten. Hij kan bestoven worden door onder andere de pruimensoorten: Victoria, Ontario, Reine Claude d’Oullins, Reine Claude d’Althan en Anna Späth. De vrij kleine groen gele sappige pruimen met een goede zoete smaak kunnen worden geplukt vanaf eind augustus en worden voornamelijk gebruikt als handpruim en moespruim. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme en droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor goede vruchten in het nieuwe seizoen. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, waaruit de zijtakken komen. Al het fruit, dus ook de pruim, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje in de tuin.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Prunus domestica ‘Reine-Claude Vert’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Domestica Reine Claude Verte’ is een pruimenboom die bloeit half april met witte bloemen. Het is een pruimenboom die zichzelf niet kan bestuiven, je hebt dus een andere fruitboom nodig voor het krijgen van vruchten. Hij kan bestoven worden door onder andere de pruimensoorten: Victoria, Ontario, Reine Claude d’Oullins, Reine Claude d’Althan en Anna Späth. De vrij kleine groen gele sappige pruimen met een goede zoete smaak kunnen worden geplukt vanaf eind augustus en worden voornamelijk gebruikt als handpruim en moespruim.

Groene pruimenboom

Zeer sappig en zoet van smaak

Trekt insecten, vlinders en vogels aan

Hagelwitte bloesem

Specificaties

SKU
PRDOREVE23BIO
GTIN
8719474816339
Merk
Tasty Green
Cultivar
Reine-Claude Vert
Family
Prunus
Species
domestica
Nederlandse naam
Pruimenboom

Max Hoogte
400
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 tot -17.8 °C
Snoeiperiode
September
Oogstperiode
September - Oktober

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
100 cm
Potsize
23 cm

Follow us on

Instagram