Prunus domestica ‘Hauszwetsche’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Domestica Hauszwetsche’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met wit-roze bloemen. Het is een oud ras die zichzelf kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen de boom bestuiven krijg je vaak wel meer en betere vruchten. De donkerblauwe sappige zoete pruimen kunnen worden geplukt vanaf september en worden voornamelijk gebruikt als handpruim, maar zijn ook geschikt in warme gerechten. De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Ze bevatten veel antioxidanten en zijn zeer vezelrijk, daardoor bevorderen ze een gezonde stoelgang. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme en droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor goede vruchten in het nieuwe seizoen. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, waaruit de zijtakken komen. Al het fruit, dus ook de pruim, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje in de tuin.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Prunus domestica ‘Hauszwetsche’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Domestica Hauszwetsche’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met wit-roze bloemen. Het is een oud ras die zichzelf kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen de boom bestuiven krijg je vaak wel meer en betere vruchten. De donkerblauwe sappige zoete pruimen kunnen worden geplukt vanaf september en worden voornamelijk gebruikt als handpruim, maar zijn ook geschikt in warme gerechten. De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Ze bevatten veel antioxidanten en zijn zeer vezelrijk, daardoor bevorderen ze een gezonde stoelgang.

Blauwe pruimenboom

Hagelwitte bloesem

Trekt insecten, vlinders en vogels aan

Je kan zoete pruimen plukken vanaf september

Specificaties

SKU
PRDOHAUS23BIO
GTIN
8719474816322
Merk
Tasty Green
Cultivar
Hauszwetsche
Family
Prunus
Species
domestica
Nederlandse naam
Pruimenboom

Max Hoogte
400
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 tot -17.8 °C
Snoeiperiode
September
Oogstperiode
September - Oktober

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
100 cm
Potsize
23 cm

Follow us on

Instagram