Passiflora caerulea

‘Passiflora caerulea’ is een klimplant met schitterende ivoorwitte-blauwachtige passiebloemen. Dit is de meest bekende soort omdat hij het best geschikt is voor ons klimaat en redelijk winterhard is. Van juni tot september kun je bloemen verwachten in de passiflora. De Passiebloem is een echte mooi weer bloeier. Op warme dagen met veel licht/zon zullen de knoppen open springen. Op wat koudere en donkere dagen zullen er juist weinig bloemen open springen. Het is een echte klimmer en heeft daarom graag wat ondersteuning bij het groeien van een klimrek of schutting. De passiebloem is geen moeilijke plant. Hij is relatief ongevoelig voor de bekende plant ziektes, groeit snel en is niet erg veeleisend wat grond en voeding betreft. Zet de ‘Passiflora caerulea’ bij voorkeur wel op een zonnige standplaats. Hij bloeit in de zon uitbundiger dan op een plek met meer schaduw. Wees niet bang om de plant goed terug te snoeien wanneer deze te groot en te wild wordt. Het is een sterke en snel groeiende plant die hier weinig hinder van zal ondervinden. Het kan gebeuren dat deze van origine tropische klimmer na een wat strengere winter boven de grond afsterft. Knip de plant dan in z’n geheel af. De kans is groot dat hij vanuit de wortels weer opnieuw begint te groeien in het voorjaar.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Passiflora caerulea

‘Passiflora caerulea’ is een klimplant met schitterende ivoorwitte-blauwachtige passiebloemen. Dit is de meest bekende soort omdat hij het best geschikt is voor ons klimaat en redelijk winterhard is. Van juni tot september kun je bloemen verwachten in de passiflora. De Passiebloem is een echte mooi weer bloeier. Op warme dagen met veel licht/zon zullen de knoppen open springen. Op wat koudere en donkere dagen zullen er juist weinig bloemen open springen. Het is een echte klimmer en heeft daarom graag wat ondersteuning bij het groeien van een klimrek of schutting.

Deze passiebloem is een echte mooi-weer-bloeier met haar hoge sierwaarde.

Gemakkelijk in onderhoud. Realtief ongevoelig voor bekende plantziektes, groeit snel en niet veeleisend wat voor grond en voeding betreft.

De bloei is uitbundig met unieke bloemen. Na de bloei zullen er oranje vruchten verschijnen (niet eetbaar).

Voor een vol resultaat raden wij 3 planten per strekkende meter aan

Specificaties

SKU
PACAERUL15
GTIN
8712044839097
Merk
UP!Climbers
Cultivar
caerulea
Family
Passiflora
Species
N.V.T.

Max Hoogte
300
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
niet geschikt voor consumptie
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 8: -12.2 - -6.7 °C
Snoeiperiode
III
Bloeiperiode
VI - XI
Oogstperiode
N.v.t.

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
65 cm
Potmaat
15 cm

Follow us on

Instagram