Good Roots bomen

|Tips

Good Roots, zijn bomen van de hoogste kwaliteit. Met liefde gekweekt in Boskoop en omgeving, in grond met een rijke historie. Van top tot wortel, van stam tot blad; Good Roots komen recht uit het groene hart. Mooi voor in de tuin of als stukje natuur in de stad. Elke boom heeft een bijzonder verhaal en Boskoop zit in het DNA.

Al vele honderden jaren terug kreeg men door dat de bodem onder Boskoop bijzonder geschikt is voor de boomteelt. Eerst ging dit met name om de teelt van fruitbomen. Hierdoor zijn er meerdere fruitsoorten vernoemd naar de gemeente: “de schone van Boskoop” (ook bekend als de goudreinette), maar ook een druivenras, “de glorie van Boskoop”. Vanaf de 15e eeuw werden er in plaats van fruit steeds meer bomen geproduceerd en deden ook andere siergewassen hun intrede. In het begin veel Azalea’s, Rhododendrons en Rozen, maar tegenwoordig is dit assortiment vele malen breder.

KVBC keuring

Jaarlijks worden tientallen nieuwe soorten tuinplanten gekweekt. Om te bepalen of dit een verbetering is en welke selectie het mooist en beste voor in de tuin zijn, verricht de KVBC keuringen. Onder de leden van de KVBC bevinden zich kwekers, handelsbedrijven, hoveniers en grootgroenvoorzieners en liefhebbers. De KVBC adviseert haar leden en consumenten bij het maken van keuzes in het assortiment en de tuin door:

– Keuringen van sierteeltgewassen
– Publicaties over gekeurde gewassen in Arbor Vitae en Dendroflora
– Nederlandse Planten Collecties
– Diverse bijeenkomsten en evenementen

Voor meer informatie: www.kvbc.nl

Follow us on

Instagram