Climbers

Geen tuin zonder klimplanten

UP!Climbers Klimplanten passen ook in kleine tuinen, vaak hoef je maar enkele tegels eruit te halen en je ziet de plant snel omhoog groeien. Of je nou een kale plek kleur wilt geven door deze te laten begroeien of een lelijke muur of regenpijp wilt verbloemen. UP!Climbers klimplanten geven een zee aan bloemen of blijven juist mooi groen in de winter. Het grote voordeel van de UP!Climbers klimplanten is dat zij op vele manieren toe te passen zijn en er eigenlijk weinig ruimte voor nodig is. Dit terwijl ze toch al snel enkele meters hoog kunnen worden. Ze zorgen voor diepte in de tuin maar ook op het terras of balkon. Er zitten veel verschillende soorten in het assortiment waardoor er voor elke type tuin een geschikte plant is.

Verzorging

Kies een plek waar de plant de hoogte in kan, met houvast (raamwerk, touwtje, ijzerdraad, hek).

Afhankelijk ervan welke klimplant je hebt gekocht, kan deze meer of minder goed in de volle zon staan. Met een halfschaduwrijke plek zit je voor alle UP!Climbers klimplanten altijd goed!

Geef jouw klimplant de eerste vier weken naar het planten regelmatig water: zo kunnen de wortels goed doorgroeien en je plant kan zich binnenkort goed zelf redden. Als je de klimplant in een grote pot houdt is het belangrijk dat je regelmatig water geeft, want je plant komt in dit geval niet bij het water in de grond.

Tijdens de groeiperiode van maart tot mei voeding geven zodat de plant goed kan groeien tijdens het tuinseizoen.  Niet bijvoeden tijdens de bloei.

Snoeien is afhankelijk van de soort die je hebt gekocht. Algemeen horen bloeiende klimplanten naar de bloei gesnoeid te worden en bladhoudende, groene klimplanten snoei je het beste in Mei.

  Heb je een klimplant gekocht?

  Vul je e-mail adres in en ontvang tips om jouw klimplant het hele jaar door goed te verzorgen.

  One, two
  up Climbers

  Maak van jouw muur of schutting een kleurrijk kunstwerk

   

  Het is je vast een keer opgevallen, een begroeide beschutting of muur vol met mooie bloemen. Het verticaal groeiende groen is binnen je handbereik, ook als je alleen een balkon hebt! In dit artikel geven we tips voor het creëren van deze verticale tuin of balkon.

  Wat heb ik nodig?

  Om een bloeiende muur of schutting te creëren is niet veel nodig. De meeste van deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis.

  • Een zak grond. Let op, je hebt niet meer dan een paar schepjes nodig
  • Tuingereedschap, zoals een schep
  • Een hand Pokon plantenvoeding is genoeg!
  • De one, two up-klimondersteuning van UpClimbers

  Wanneer je de door jouw gekozen planten een handje helpt met geleiden zullen ze dit zeker waarderen. Door het geleiden van je klimmer kan je de groei zelf aansturen waardoor onderhoud nog minder tijd gaat kosten. Om het geleiden van onze klimmers makkelijker te maken hebben we een doe-het-zelf klimondersteuning ontwikkeld. Deze one,two up-klimondersteuning kun je bij alle UpClimbers binnen het Perfect Garden assortiment toepassen. Hoe jij dit eenvoudig installeert zie je terug in de volgende stappen:

  1. De klimondersteuning wordt geleverd met schroeven, spijkers en koppelstukken. Wel zo handig!
  2. Pak de doorzichtige koppelstukjes en plaatst deze op het rek van de door jouw net geplaatste klimmer.
  3. Schuif de klimondersteuning in de koppelstukken.
  4. Haal uit je pakket de schroeven en spijkers. We voegen beide toe zodat je zelf kan kiezen waar je jouw klimondersteuning mee bevestigd.
  5. Spijker of schroef door het klimrek heen om deze recht en strak tegen je muur of schutting te krijgen.
  6. Voeg de plantenvoeding van Pokon toe volgens de handleiding en geef je net geplante klimmers wat water. De voeding zorgt ervoor dat de klimplanten goed nestelen. Je planten worden hierdoor ook sterk en gezond.

   Heb je een klimplant gekocht?

   Vul je e-mail adres in en ontvang tips om jouw klimplant het hele jaar door goed te verzorgen.

   Follow us on

   Instagram