Clematis van Raymond EVISON®

|Tips

Jaarlijks ontwikkelt het team van Raymond Evison meer dan 2000 nieuwe Clematis variëteiten, het duurt gemiddeld acht tot tien jaar voordat een nieuwe Clematis in de Raymond Evison collectie wordt opgenomen. Door het strenge selectie proces zijn dit slechts enkele soorten per jaar, want alleen de beste soorten zijn het waard om het Our Choice Raymond Evison logo te dragen.

Raymond Evison
Vanaf jongs af aan had hij al passie voor het kweken van Clematissen, zo ontwikkelde hij zijn eerste Clematis al op 18 jarige leeftijd. Hij vernoemde de Clematis naar zijn moeder ‘Edith’. In de jaren die daar opvolgde ontwikkelde hij vele soorten, sommige soorten kwamen rechtstreeks uit de natuur, andere soorten in samenwerking met veredelaars en andere kwekers. Midden jaren negentig startte Raymond een samenwerking met het Deense bedrijf Poulsen Roser A/S voor het ontwikkelen van moderne clematis soorten. Gezamenlijk hadden de bedrijven meer dan 150-jaar ervaring in het ontwikkelen van nieuwe variëteiten. Uit deze samenwerking zijn veel mooie soorten gekomen die je overal ter wereld tegenkomt. Raymond zijn werk van de afgelopen 50-jaar is beloond met onder andere 29 gouden medailles aan de wereld beroemde Chelsea Flower Show en vele andere prijzen.

Clematis van Raymond Evison®
Tijdens onze zoektocht kwamen we de prachtige soorten tegen van Raymond Evison. Deze veredelaar is afkomstig van het Engelse eiland Guernsey en is wereldwijd bekend bij liefhebbers van deze prachtig bloeiende klimplanten. Zijn soorten zijn het resultaat van ruim vijftig jaar toegewijd zoeken, veredelen en kruisen.

Langere bloeiperiode
Kenmerkend voor de soorten van Raymond Evison zijn de langdurige bloeiperiode, soms wel twee maanden langer dan de reguliere soorten, maar ook de mooie frisse en compacte groei springt in het oog. De soorten zijn eenvoudig te onderhouden en doen het ook goed in een pot. Kortom, ze voldoen aan al onze voorwaarden. We hoefden dus niet lang na te denken om de Evison Clematis aan ons Our Choice assortiment toe te voegen.
Bekijk de soorten hier!

Follow us on

Instagram