One,Two Up Klimondersteuning

|Tips

Maak van jouw muur of schutting een kleurrijk kunstwerk.

Het is je vast een keer opgevallen, een begroeide beschutting of muur vol met mooie bloemen. Het verticaal groeiende groen is binnen je handbereik, ook als je alleen een balkon hebt! In dit artikel geven we tips voor het creëren van deze verticale tuin of balkon.

Wat heb ik nodig?

Om een bloeiende muur of schutting te creëren is niet veel nodig. De meeste van deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis.

 • Een zak grond. Let op, je hebt niet meer dan een paar schepjes nodig.
 • Tuingereedschap, zoals een schep
 • Plantenvoeding. Een hand Pokon plantenvoeding is genoeg!
 • De one, two up-klimondersteuning van UpClimbers.

Het planten

Een kunstwerk maken van je muur doe je door middel van je beplanting. Zoek daarom goed uit welke klimmers je wil laten groeien en volg de stappen:

 1. Een goed begin is het halve werk! Bekijk waar je de klimplant tegen aan wil zetten. Maak je werkplek hieromheen vrij en toegankelijk.
 2. Zet de klimplanten klaar op de door jouw gekozen plekken waar ze geplant gaan worden en geef ze een klein beetje water. Door de plant nu al wat water te geven maak je het makkelijk voor jezelf om de plant uit de pot te halen.
 3. Graaf een gat van ongeveer 20 cm diep op de vooraf geplande plekken .
 4. Zet de plant in de door jouw gegraven plek en strooi rondom de plant voldoende vers potgrond.

Geleiden en bevestigen

Wanneer je de door jouw gekozen planten een handje helpt met geleiden zullen ze dit zeker waarderen. Door het geleiden van je klimmer kan je de groei zelf aansturen waardoor onderhoud nog minder tijd gaat kosten. Om het geleiden van onze klimmers makkelijker te maken hebben we een doe-het-zelf klimondersteuning ontwikkeld. Deze one,two up-klimondersteuning kun je bij alle UpClimbers binnen het Perfect Garden assortiment toepassen. Hoe jij dit eenvoudig installeert zie je terug in de volgende stappen:

 • De klimondersteuning wordt geleverd met schroeven, spijkers en koppelstukken. Wel zo handig!
 • Pak de doorzichtige koppelstukjes en plaatst deze op het rek van de door jouw net geplaatste klimmer.
 • Schuif de klimondersteuning in de koppelstukken.
 • Haal uit je pakket de schroeven en spijkers. We voegen beide toe zodat je zelf kan kiezen waar je jouw klimondersteuning mee bevestigd.
 • Spijker of schroef door het klimrek heen om deze recht en strak tegen je muur of schutting te krijgen.
 • Voeg de plantenvoeding van Pokon toe volgens de handleiding en geef je net geplante klimmers wat water. De voeding zorgt ervoor dat de klimplanten goed nestelen. Je planten worden hierdoor ook sterk en gezond.

De klimmer kan nu optimaal groeien waardoor jij snel van prachtige bloemen kan genieten. Klimplanten zijn over het algemeen snelle groeiers. Na een paar maanden is het alweer nodig om het volgende rekje te plaatsen. Dat hoeft natuurlijk niet, als je de klimplant in de breedte en hoogte snoeit. Dit kan je helemaal doen naar jouw gewenste vorm.

Perfect Garden wenst je veel bloei plezier!

Follow us on

Instagram