Natuur op je muur!

10 december 2020|Nieuws

Maak van jouw muur of schutting een kleurrijk kunstwerk.

Het is je vast een keer opgevallen, begroeide beschutting of muur vol met mooie bloemen. Dit is voor jou ook haalbaar! Laat je dus niet afschrikken met de aannames dat het veel geld of tijd gaat kosten. Het verticaal groeiende groen is binnen je handbereik, ook als je alleen een balkon hebt!

Wat heb ik nodig?

Om een bloeiende muur of schutting te creëren is niet veel nodig. De meeste van deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis of schuur!

 • Een zakje grond. Let op, je hebt niet meer dan een paar schepjes nodig.
 • Schepje
 • Plantenvoeding. Een handje Pokon plantenvoeding is genoeg!
 • De doe-het-zelf klimondersteuning van UpClimbers.

Planten:

Een kunstwerk maken van je muur doe je door middel van je beplanting. Zoek daarom goed uit van welke klimmers je kunstwerk wil laten groeien en volg de volgende stappen:

 1. Een goed begin is het halve werk! Bekijk als aller eerst waar je je plant tegen aan wil zetten. Maak je werkplek hieromheen vrij en toegankelijk.
 2. Zet je klimmers klaar op de door jouw gekozen plekken waar ze geplant gaan worden en geef ze een klein beetje water. Door de plant nu al wat water te geven maak je het makkelijk voor jezelf om de plant uit de pot te halen.
 3. Graaf een gat van ongeveer 20 cm diep op de vooraf geplande plekken .
 4. Ze de plant in het door jouw gegraven plekje en strooi rondom de plant voldoende vers potgrond.

Geleiden en bevestigen:

Je klimmer weet zijn weg van nature te vinden. Wanneer je de door jouw gekozen planten een handje helpt met geleiden zal je plant dit zeker waarderen. Door het geleiden van je klimmer kan je de groei zelf aansturen waardoor onderhoud nog minder tijd gaat kosten. Om het geleiden van onze klimmers makkelijker te maken hebben we een doe-het-zelf klimondersteuning ontwikkeld. Deze klimondersteuning kan je bij alle UpClimbers binnen de perfect garden assortiment toepassen. Hoe jij dit eenvoudig installeert zie je terug in de volgende stappen:

 1. De klimondersteuning word geleverd met schroeven, spijkers en koppelstukken. Wel zo handig!
 2. Pak de doorzichtige koppelstukjes en plaatst deze op het rek van de door jouw net geplaatste klimmer.
 3. Schuif de klimondersteuning in de koppelstukken.
 4. Haal uit je pakket de schroeven en spijkers. We voegen beide toe zodat je zelf kan kiezen waar je jouw rekje mee bevestigd.
 5. Spijker of schroef door jouw rekje heen om deze recht en strak tegen je muur of schutting te krijgen.
 6. Voeg de plantenvoeding van Pokon toe volgens de handleiding en geef je net geplante klimmers wat te drinken. De voeding zorgt ervoor dat de klimplanten goed nestelen. Je planten worden hierdoor ook sterk en gezond.
 7. Laat natuur zijn werk doen en geniet!

Jouw klimmer kan nu optimaal groeien waardoor jij snel van prachtige bloemen kan genieten. Klimplanten zijn over het algemeen snelle groeiers. Na ongeveer 1 of 2 maanden is het alweer nodig om het volgende rekje te plaatsen. Dat hoeft natuurlijk niet, als je de klimplant in de breedte en hoogte snoeit. Dit kan je helemaal doen naar jouw gewenste vorm.

Perfect Garden wenst je veel bloei plezier!

Follow us on

Instagram