Vitis Pixie Grape – de eerste compacte wijndruif ter wereld

|Tips

Vitis Pixie Grape is een dwergdruif die kleine trossen druiven produceert, een gemiddelde tros is 10 cm groot. De Pixie Grape is een van nature voorkomende mutant van Vitus Vinifera ‘Pinot Meunier’, een druivensoort die wordt gebruikt om wijn en champagne te produceren. In tegenstelling tot traditionele wijnstokken waarbij het tot drie jaar kan duren om druiven te produceren, begint de Pixie-druif in het eerste jaar al de kleine druiven te produceren. De druif heeft doordat hij compact is een unieke uitstraling en is extra leuk voor de wijnliefhebber. De dwergwijnstokken hebben korte stengels en geven de voorkeur aan bloemen in plaats van ranken. Ze zijn slechts 30 tot 50 cm hoog, daardoor is de Vitis Pixie makkelijk te kweken op het balkon of terras. Deze plant is makkelijk te verzorgen dus ook geschikt voor de minder ervaren tuinier.

‘Riesling’ is een wit druivenras. Riesling wijn staat bekend om zijn aromatische kracht, variërend van strakdroog tot volzoet met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren.

Vind Vitis Pixie ‘Riesling’ hier.

‘Pinot Noir’ is een blauwe druivenras waarmee voornamelijk rode wijn wordt gemaakt. De smaak van Pinot Noir is enorm divers, maar algemeen gezegd geeft Pinot Noir een lichte tot medium body met kersen, framboos en aardbei en vaak wat aardse, soms kruidige geuren en smaken.

Vind Vitis Pixie ‘Pinot Noir’ hier.

‘Cabernet franc’ dateert uit het einde van de 18e eeuw en is een van de belangrijkste blauwe druiven ter wereld. Van deze druivensoort wordt rode wijn gemaakt.

Vind Vitis Pixie ‘Cabernet Franc’ hier.

Follow us on

Instagram