Vitis Pixie 3 soorten mix Bio

Vitis Pixie 3 soort in een pot. ‘Riesling’ is een wit druivenras. Riesling wijn staat bekend om zijn aromatische kracht, variërend van strakdroog tot volzoet met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren. ‘Cabernet franc’ dateert uit het einde van de 18e eeuw en is een van de belangrijkste blauwe druiven ter wereld. Van deze druivensoort wordt […]

De eerste compacte wijndruif ter wereld

Jouw mini wijngaard voor op het terras of balkon

Geeft de gehele zomer vrucht

Ideaal voor onderhoudsarm stadstuinieren

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving

Vitis Pixie 3 soort in een pot.
‘Riesling’ is een wit druivenras. Riesling wijn staat bekend om zijn aromatische kracht, variërend van strakdroog tot volzoet met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren.
‘Cabernet franc’ dateert uit het einde van de 18e eeuw en is een van de belangrijkste blauwe druiven ter wereld. Van deze druivensoort wordt rode wijn gemaakt.

‘Pinot Noir’ is een blauwe druivenras waarmee voornamelijk rode wijn wordt gemaakt. De smaak van Pinot Noir is enorm divers. Maar algemeen gezegd geeft Pinot Noir een lichte tot medium body met kersen, framboos en aardbei en vaak wat aardse, soms kruidige geuren en smaken.

Vitis Pixie Grape is een dwergdruif die kleine trossen druiven produceert, een gemiddelde tros is 10 cm groot. De Pixie Grape is een van nature voorkomende mutant van Vitus Vinifera ‘Pinot Meunier’, een druivensoort die wordt gebruikt om wijn en champagne te produceren. In tegenstelling tot traditionele wijnstokken waarbij het tot drie jaar kan duren om druiven te produceren, begint de Pixie-druif in het eerste jaar al de kleine druiven te produceren. De druif heeft doordat hij compact is een unieke uitstraling en is extra leuk voor de wijnliefhebber. Deze dwergwijnstokken hebben korte stengels en geven de voorkeur aan bloemen in plaats van ranken. Ze zijn slechts 30 tot 50 cm hoog, daardoor is de Vitis Pixie makkelijk te kweken in kassen of op het balkon of terras. Deze plant is makkelijk te verzorgen dus ook geschikt voor de minder ervaren tuinier.

Specificaties

SKU
VI3SOMIX55BIO
GTIN
8720604871661
Merk
Tasty Green
Family
Vitis

Max Hoogte
100
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 5: -28.9 - -23.3 °C
Snoeiperiode
XI-II
Bloeiperiode
VII - VIII
Oogstperiode
VIII - IX

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
50
Potmaat
55 cm

Follow us on

Instagram