Vaccinium corymbosum ‘Little Blue Wonder’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Vaccinium Little Blue Wonder’ ook wel blauwe bes of Amerikaanse bosbes genoemd. De ‘Little Blue Wonder’ is een van de meest compacte bosbessen, de plant wordt maar zo’n 50 cm hoog. De bessen zijn vrij klein, maar hebben een lekkere frisse smaak en een prachtige hemelsblauwe kleur. Je kan ze gelijk van de struik eten, maar ook zeer geschikt voor verwerking in jam, taart of sap. De plant staat het liefst op een zonnige/halfschaduw plek en heeft een zure grond nodig om te kunnen groeien. Anders zal de plant maar weinig vrucht geven of hij kan zelfs doodgaan. De bosbes bloeit in mei met wit-roze bloemen die daarna veranderen in bessen. Het begin van de pluktijd is In juli. In de herfst veranderd het blad in een prachtige rode kleur, daarna verliest hij zijn blad. De blauwe bessen bevatten anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat vetophoping in de bloedvaten wordt verminderd, hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Kortom, een super gezonde bes die iedereen in zijn tuin wil!

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Vaccinium corymbosum ‘Little Blue Wonder’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Vaccinium Little Blue Wonder’ ook wel blauwe bes of Amerikaanse bosbes genoemd. De ‘Little Blue Wonder’ is een van de meest compacte bosbessen, de plant wordt maar zo’n 50 cm hoog. De bessen zijn vrij klein, maar hebben een lekkere frisse smaak en een prachtige hemelsblauwe kleur. Je kan ze gelijk van de struik eten, maar ook zeer geschikt voor verwerking in jam, taart of sap. De plant staat het liefst op een zonnige/halfschaduw plek en heeft een zure grond nodig om te kunnen groeien. Anders zal de plant maar weinig vrucht geven of hij kan zelfs doodgaan. De bosbes bloeit in mei met wit-roze bloemen die daarna veranderen in bessen. Het begin van de pluktijd is in juli

Amerikaanse blauwe bosbes

Zeer compacte bosbes

Heerlijke frisse smaak in een hemelsblauwe kleur

De perfecte patio bosbes

Specificaties

SKU
VALIBLWO13BIO
GTIN
8719497267811
Merk
Lubera
Cultivar
Little Blue Wonder
Family
Vaccinium
Species
corymbosum
Nederlandse naam
Bosbes

Max Hoogte
50
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 tot -17.8 °C
Snoeiperiode
Februari
Oogstperiode
Juli - Juli

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
45 cm
Potsize
13 cm

Follow us on

Instagram