Rubus Lowberry® ‘Little Sweet Sister’®

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Rubus Low. Little Sweet Sister’ is een compact groeiende dwerg framboos en wordt maximaal 100 cm hoog. Hij is daarom uitermate geschikt voor op je terras of balkon. De frambozen zijn van gemiddelde grote, mooi donkerrood van kleur en lekker zoet. Deze framboos rijpt als een van de eersten, namelijk al in mei. Deze Framboos is zelfbestuivend en bloeit in april met onopvallende, kleine wit-roze bloemetjes waar bijen en hommels op af komen. Na de bloei ontwikkelen de frambozen zich. Zo kunnen zo van de struik gegeten worden, maar van de frambozen kun je ook heerlijk jam en sap maken. Frambozen zijn in de winkel vaak erg prijzig, daarom is het veel leuker ze zelf te kweken!

Compacte dwergframboos

Ideaal voor patio of balkon

Vruchten rijpen vroeg

Gezonde frambozen, vers geplukt

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving

‘Rubus Low. Little Sweet Sister’ is een compact groeiende dwerg framboos en wordt maximaal 100 cm hoog. Hij is daarom uitermate geschikt voor op je terras of balkon. De frambozen zijn van gemiddelde grote, mooi donkerrood van kleur en lekker zoet. Deze framboos rijpt als een van de eersten, namelijk al in mei. Deze Framboos is zelfbestuivend en bloeit in april met onopvallende, kleine wit-roze bloemetjes waar bijen en hommels op af komen. Na de bloei ontwikkelen de frambozen zich. Zo kunnen zo van de struik gegeten worden, maar van de frambozen kun je ook heerlijk jam en sap maken. Frambozen zijn in de winkel vaak erg prijzig, daarom is het veel leuker ze zelf te kweken! Bij frambozen wordt het eerste jaar alleen een tak gevormd en het volgende jaar komen hieraan vruchten. Na de oogst kunnen daarom gelijk de takken die vrucht gedragen hebben kort bij de grond worden afgeknipt. De jonge takken gaan het jaar daarna bloeien en krijgen dan vruchten. De framboos heeft ondersteuning nodig om goed te kunnen groeien, plaats hem daarom altijd tegen een klimrek. Verder houdt hij van een zonnig plekje.

Specificaties

SKU
RULOSWSI13BIO
GTIN
8719497267842
Merk
Lubera
Cultivar
Little Sweet Sister
Family
Rubus
Species
lowberry

Max Hoogte
100
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 - -17.8 °C
Snoeiperiode
XI-II
Bloeiperiode
V - VI
Oogstperiode
VIII - X

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
45 cm
Potmaat
13 cm

Follow us on

Instagram