Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.‘Prunus Domestica Opal’ is een pruimenboom met sappige en zoete vruchten die een paars-rode kleur van buiten hebben en geel vruchtvlees. Deze pruim is niet kritisch wat betreft de grondsoort waar hij in staat, bijna niet gevoelig voor ziektes en zelfbestuivend. Hij heeft dus geen andere boom nodig voor de bestuiving. Het is een vroeg rijpende pruim waarvan de vruchten kunnen worden geplukt vanaf juli. Het is een fijne handpruim, maar ook uitermate geschikt voor compote en jam. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig bij de ‘Prunus domestica Opal’. Als je wilt snoeien, doe je dat het beste na de bloei. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, waaruit de zijtakken komen. Het is een pruimenboom die voor veel bloemen en eigen fruit in je tuin zorgt. Al het fruit, dus ook de pruim, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje in de tuin.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Pyrus Communis Bonne Louise dAvranc’ is een zeer oud perenras dat oorspronkelijk in Frankrijk werd gekweekt. Deze peer is klein, slank en groen van kleur met een mooie blos. Hij heeft een zacht zure smaak en is te plukken in het najaar. De perenboom is sterk, bijna niet vatbaar voor ziekten en vrij makkelijk in onderhoud. Naast de vruchten heeft de perenboom ook andere sierwaardes. De boom heeft een bloesem in het voorjaar, de bladeren zijn frisgroen en krijgen in de herfst gele tot oranjerode herfstkleuren.

Perenboom

Handpeer

Trekt insecten, vlinders en vogels aan

Zacht-zure smaak met een goede aroma

Specificaties

SKU
PYCOBOLO23BIO
GTIN
8720143934056
Merk
Tasty Green
Cultivar
Bonne Louise d'Avranches
Family
Pyrus
Species
communis
Nederlandse naam
Perenboom

Max Hoogte
400
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 tot -17.8 °C
Snoeiperiode
Februari
Oogstperiode
Juli - Augustus

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
120 cm
Potsize
23 cm

Follow us on

Instagram