Prunus cerasus ‘Morellenfeuer’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Cerasus Morellenfeuer’ is een heerlijke kersensoort met een zure smaak. De kersenboom bloeit in april met witte bloemen. Rond juli kunnen de donkerrode vruchten met lange steel geplukt worden. De kersen kunnen maar kort bewaard worden, dus vooral geschikt voor directe consumptie. Verder kan je ze verwerken als jam, sap of als garnering bij ijs, gebak en desserts. Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. De kersenboom groeit op bijna alle gronden. Het is wel belangrijk dat de grond voldoende vochtig en voedselrijk is. Plant de kersenboom op een zonnige plek, zodat er voldoende zonlicht op de kersen valt. Snoei de boom nadat je geoogst hebt. Snoei nieuwe takken die geen deel zijn van de boomkruin weg. Zie je takken die elkaar kruisen? Snoei dan één van die takken weg. Zijn er takken waaraan dit jaar geen kersen zaten? Snoei die dan terug tot aan de stam. Kortom een makkelijke kersenboom die geschikt is voor elke tuin.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Prunus cerasus ‘Morellenfeuer’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Cerasus Morellenfeuer’ is een heerlijke kersensoort met een zure smaak. De kersenboom bloeit in april met witte bloemen. Rond juli kunnen de donkerrode vruchten met lange steel geplukt worden. De kersen kunnen maar kort bewaard worden, dus vooral geschikt voor directe consumptie. Verder kan je ze verwerken als jam, sap of als garnering bij ijs, gebak en desserts. Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C.

Zelfbestuivende kersenboom

Heerlijke zoetzure kersen

Bloeit met mooie witte bloemen

Heerlijk zacht vruchvlees

Specificaties

SKU
PRCEMORL23BIO
GTIN
8719474816377
Merk
Tasty Green
Cultivar
Morellenfeuer
Family
Prunus
Species
cerasus

Max Hoogte
400
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 - -17.8 °C
Snoeiperiode
IX
Bloeiperiode
IV - V
Oogstperiode
IX - X

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
100 cm
Potmaat
23 cm

Follow us on

Instagram