Malus domestica ‘Jonagold’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Malus Domestica Jonagold’ is een erg bekende appelsoort. Geef de boom de ruimte om te kunnen groeien. Hij bloeit in april en mei met een wit-roze bloesem die uitgroeien tot smakelijke appels. De vrucht is groot en rood-geel van kleur met geel-wit sappig vruchtvlees. De smaak is wat zoet en zachtzuur. Appels bevatten veel voedingsvezels, vitaminen en antioxidanten. Het is ook nog eens de meest gegeten fruitsoort van Nederland. De appels kunnen geplukt worden van eind september tot begin oktober. Hij houdt van een zonnige beschutte plek en bij voorkeur in de buurt van een andere appelsoort voor de bestuiving. De eerste twee tot drie jaar is het goed de boom te ondersteunen met boompalen. Dit voorkomt dat de boom scheef waait en nieuw gevormde wortels afbreken. Zorg voor voldoende water, zeker in het eerste jaar. Appelbomen goed snoeien is best lastig, daarbij geldt meestal dat er 3 tot 5 hoofdtakken moeten blijven staan waaraan zijtakken kunnen groeien.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Malus domestica ‘Jonagold’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.

‘Malus domestica Jonagold’ is een erg bekende appelsoort. Geef de boom de ruimte om te kunnen groeien. Hij bloeit in april en mei met een wit-roze bloesem die uitgroeien tot smakelijke appels. De vrucht is groot en rood-geel van kleur met geel-wit sappig vruchtvlees. De smaak is wat zoet en zachtzuur. Appels bevatten veel voedingsvezels, vitaminen en antioxidanten.

Handappel

Ook zeer geschikt als moesappel

Produceert mooie witte bloemen

Stevige appel met geelwit, sappig vruchtvlees

Specificaties

SKU
MADOJONA23BIO
GTIN
8719474816292
Merk
Tasty Green
Cultivar
Jonagold
Family
Malus
Species
domestica
Nederlandse naam
Appelboom

Max Hoogte
400
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 tot -17.8 °C
Snoeiperiode
Februari
Oogstperiode
September - Oktober

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
100 cm
Potsize
23 cm

Follow us on

Instagram