Lonicera kamtschatica Duet

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Lonicera Kamtschatica Duet’ is een blauwe honingbes die betreft smaak overeenkomt met de blauwe bosbes. Hij komt van oorsprong uit noordoost-Azië en Siberië en is in Nederland nog relatief onbekend. De struik is zeer winterhard en bloeit met onopvallende groen-gele bloemen. De honingbes struik is zelfbestuivend, maar wanneer er meerdere planten bij elkaar staan geeft dit wel een betere oogst. De hommels zorgen voor de bestuiving. De vruchten verschijnen later dan die van de ‘Lonicera Kamtschatica’ namelijk rond augustus/september. De bessen zijn donkerblauw van kleur, zijn wat groter dan gemiddeld met een bijzondere langwerpige vorm. Zoals de naam Honingbes het al zegt, de smaak is heerlijk zoet. Bovendien zitten er veel vitaminen in. Ze bevatten veel pectine, vitamine B en C. De bessen zijn geschikt om in een gerecht te verwerken of om vers geplukt te eten. Vogels zijn ook dol op de honingbes, dus tijdelijk afdekken met een net of folie is een aanrader. Hij wordt maximaal 100 cm hoog en snoeien is dan ook haast niet nodig. De ‘Lonicera Kamtschatica Duet’ staat graag op een plekje in de zon tot halfschaduw in een goed doorlaatbare maar licht vochtige bodem.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Lonicera kamtschatica Duet

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Lonicera Kamtschatica Duet’ is een blauwe honingbes die betreft smaak overeenkomt met de blauwe bosbes. Hij komt van oorsprong uit noordoost-Azië en Siberië en is in Nederland nog relatief onbekend. De struik is zeer winterhard en bloeit met onopvallende groen-gele bloemen. De honingbes struik is zelfbestuivend, maar wanneer er meerdere planten bij elkaar staan geeft dit wel een betere oogst. De hommels zorgen voor de bestuiving. De vruchten verschijnen later dan die van de ‘Lonicera Kamtschatica’ namelijk rond augustus/september. De bessen zijn donkerblauw van kleur, zijn wat groter dan gemiddeld met een bijzondere langwerpige vorm.

Blauwe honingbes

Bloeit met mooie gele bloemen

Honingzoete blauwe vruchtjes

Rijk met vitamine B

Specificaties

SKU
LOKADUET13BIO
GTIN
8719497267668
Merk
Tasty Green
Cultivar
Duet
Family
Lonicera
Species
kamtschatica

Max Hoogte
100
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 3: -40 - -34.4 °C
Snoeiperiode
II
Bloeiperiode
N.v.t.
Oogstperiode
VIII - IX

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
45 cm
Potmaat
13 cm

Follow us on

Instagram