Cydonia oblonga ‘Leskovacks’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Cydonia Oblonga Leskovacks’ is een kweepeer die uitgroeit tot een kleine boom met een opvallende bloei. De kweepeer is een vrucht die op een kruising van een appel en peer lijkt. Hij is vaak wat bobbelig en heeft een onregelmatige vorm. De kweepeer heeft een gele schil en is van binnen wit. Kweeperen zijn rauw niet lekker door het harde en zure vruchtvlees. De kweeperen worden dus verwerkt tot compote, jam, gelei, vruchtensap of thee. De kweepeer is familie van de rozen en daardoor hebben de vruchten een zeer aromatische geur. De boom bloeit in mei en juni met lichtroze bloemen en het fruit is te oogsten in september en oktober. De bladeren zijn ovaal van vorm en hebben een olijfgroene kleur. In de herfst veranderen de bladeren naar een opvallende gele tint. De beste bodem voor de kweepeer is vochtig en heeft voldoende zon nodig om het beste te kunnen groeien.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Cydonia oblonga ‘Leskovacks’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Cydonia Oblonga Leskovacks’ is een kweepeer die uitgroeit tot een kleine boom met een opvallende bloei. De kweepeer is een vrucht die op een kruising van een appel en peer lijkt. Hij is vaak wat bobbelig en heeft een onregelmatige vorm. De kweepeer heeft een gele schil en is van binnen wit. Kweeperen zijn rauw niet lekker door het harde en zure vruchtvlees. De kweeperen worden dus verwerkt tot compote, jam, gelei, vruchtensap of thee. De kweepeer is familie van de rozen en daardoor hebben de vruchten een zeer aromatische geur.

Kweepeer

Opvallende bloei met roze witte bloemen

In de herfst appelvormige vruchten, goed voor appelmoes/jam

Heerlijk aromatisch en kruidige smaak

Specificaties

SKU
CYOBLESK23BIO
GTIN
8720143934018
Merk
Tasty Green
Cultivar
Leskovacks
Family
Cydonia
Species
oblonga

Max Hoogte
400
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 6: -23.3 - -17.8 °C
Snoeiperiode
IX
Bloeiperiode
IV - V
Oogstperiode
X - XI

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
120 cm
Potmaat
23 cm

Follow us on

Instagram