Clematis

Gemakkelijke tuinbloeier die van warmte houdt

In de zomer trakteert Clematis je op weelderige bloemengordijnen, in de winter heb je met de bladhoudende soorten altijd nog groen blad in je tuin. Deze geliefde klimplant doet het goed in de tuin of op het balkon en is een zelfredzaam type. De houtige bladranken zoeken zelf naar houvast, winden zich makkelijk ergens omheen en klimmen zo vlot omhoog of langs een boog, pergola of andere vorm. De bloemen zijn prachtig mooi en gaan van kleine, lieflijke wit-roze bloemetjes tot joekels van wel 24 cm doorsnee. Aan keuze in kleur ook geen gebrek, het gaat want heel zachtroze via roze, lila en paars tot blauw en purper. En de bloemen zijn zowel verkrijgbaar in beeldige eenvoud (vier bloemblaadjes rond een geel hartje) als in dubbele showstoppers in verschillende kleuren met franjes in het midden.

Verzorging

Kies een plek waar de plant de hoogte in kan, met houvast (raamwerk, touwtje, ijzerdraad, hek) om zich omheen te wikkelen.

Het groen en de bloemen kunnen volle zon hebben, maar de wortels van Clematis houden van koelte. Zet voor de klimplant een struik die schaduw biedt of dek de voet af met stenen of een paar dakpannen.

 

Clematis is een stevige drinker, laat de aarde nooit uitdrogen.

Tijdens de groeiperiode van maart tot mei extra voeding geven, tijdens de bloei niet bijvoeden.

Snoeien na de bloei (check even per soort wat het ideale moment is).

  Heb je een Clematis gekocht?

  Vul je e-mail adres in en ontvang tips om jouw Clematis het hele jaar door goed te verzorgen.

   

  One, two
  up Climbers

  Maak van jouw muur of schutting een kleurrijk kunstwerk

   

  Het is je vast een keer opgevallen, een begroeide beschutting of muur vol met mooie bloemen. Het verticaal groeiende groen is binnen je handbereik, ook als je alleen een balkon hebt! In dit artikel geven we tips voor het creëren van deze verticale tuin of balkon.

  Wat heb ik nodig?

  Om een bloeiende muur of schutting te creëren is niet veel nodig. De meeste van deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis.

  • Een zak grond. Let op, je hebt niet meer dan een paar schepjes nodig
  • Tuingereedschap, zoals een schep
  • Een hand Pokon plantenvoeding is genoeg!
  • De one, two up-klimondersteuning van UpClimbers

  Wanneer je de door jouw gekozen planten een handje helpt met geleiden zullen ze dit zeker waarderen. Door het geleiden van je klimmer kan je de groei zelf aansturen waardoor onderhoud nog minder tijd gaat kosten. Om het geleiden van onze klimmers makkelijker te maken hebben we een doe-het-zelf klimondersteuning ontwikkeld. Deze one,two up-klimondersteuning kun je bij alle UpClimbers binnen het Perfect Garden assortiment toepassen. Hoe jij dit eenvoudig installeert zie je terug in de volgende stappen:

  1. De klimondersteuning wordt geleverd met schroeven, spijkers en koppelstukken. Wel zo handig!
  2. Pak de doorzichtige koppelstukjes en plaatst deze op het rek van de door jouw net geplaatste klimmer.
  3. Schuif de klimondersteuning in de koppelstukken.
  4. Haal uit je pakket de schroeven en spijkers. We voegen beide toe zodat je zelf kan kiezen waar je jouw klimondersteuning mee bevestigd.
  5. Spijker of schroef door het klimrek heen om deze recht en strak tegen je muur of schutting te krijgen.
  6. Voeg de plantenvoeding van Pokon toe volgens de handleiding en geef je net geplante klimmers wat water. De voeding zorgt ervoor dat de klimplanten goed nestelen. Je planten worden hierdoor ook sterk en gezond.

   Heb je een Clematis gekocht?

   Vul je e-mail adres in en ontvang tips om jouw Clematis het hele jaar door goed te verzorgen.

    

   Follow us on

   Instagram

   Follow us