Rubus Autumn ‘First’®

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
De ‘Rubus Autumn First’ is een herfstframboos en heeft dus vruchten in het najaar. De bloei van deze struik begint in juni met witte bloemen, en wordt dan rijk door bijen en hommels bevlogen die zorgen voor de bestuiving. Eind augustus tot oktober kunnen de vruchten geplukt worden. De vruchten zijn groot, helderrood, kegelvormig met een heerlijke zoetzure smaak. De framboos kan je vers eten, maar kan ook ingevroren worden of je kan er heerlijke jam of likeur van maken. De vruchten zijn erg gezond, ze zitten vol antioxidanten, mineralen en vitaminen. Dit is een erg productieve soort, dus een goede oogst is gegarandeerd! Na de oogst is het verstandig de takken die vruchten hebben gedragen te verwijderen, zodat in het nieuwe jaar er nieuwe jonge takken kunnen groeien. De ‘Rubus Autumn First’ geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in een voedzame, humusrijke bodem. Het liefst staat hij bij een gaas- of hekwerk, zodat de vrij slappe stengels van de struik vastgemaakt kunnen worden.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

Beschrijving Rubus Autumn ‘First’®

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
De ‘Rubus Autumn First’ is een herfstframboos en heeft dus vruchten in het najaar. De bloei van deze struik begint in juni met witte bloemen, en wordt dan rijk door bijen en hommels bevlogen die zorgen voor de bestuiving. Eind augustus tot oktober kunnen de vruchten geplukt worden. De vruchten zijn groot, helderrood, kegelvormig met een heerlijke zoetzure smaak. De framboos kan je vers eten, maar kan ook ingevroren worden of je kan er heerlijke jam of likeur van maken. De vruchten zijn erg gezond, ze zitten vol antioxidanten, mineralen en vitaminen. Dit is een erg productieve soort, dus een goede oogst is gegarandeerd!

Rode herfstframboos

Grote rode vruchten

Goede zoetzure smaak

Zeer resistent tegen ziekte

Specificaties

SKU
RUAUFIRS13BIO
GTIN
8719497267583
Merk
Lubera
Cultivar
First
Family
Rubus
Species
Autumn
Nederlandse naam
Framboos

Max Hoogte
200
Standplaats
zon-halfschaduw
Bladkleur
groen

Bijvriendelijk?
Vlindervriendelijk?
Klimhulp?
Eetbaar?
produceert eetbare vruchten
Groenblijvend?
Geurend?
Doorns?
Giftig?

Winterhardheid zones
Zone 5: -28.9 tot -23.3 °C
Snoeiperiode
Februari
Oogstperiode
Augustus - Oktober

GRASP keurmerk
GRASP
MPS keurmerk
MPS-A+
Biologisch gekweekt?
Min Hoogte
45 cm
Potsize
13 cm

Follow us on

Instagram